Punat

Punat

Punat se nalazi na južnom dijelu otoka Krka, a smjestio se u jednoj od najljepših i najzaštićenijih uvala na Jadranu – Puntarskoj dragi. Punat je udaljen oko 30 km od Krčkog mosta i oko 8 km južno od grada Krka.

Uređene plaže i parkovi, bogata vegetacija, čisto more, mogućnost sporta i rekreacije (jedrenje, ronjenje, skijanje, surfanje, tenis, acgua park, minigolf, hodanje, boćanje ), domaća hrana koja se nudi u mnoštvu konoba i u restauracijama, kulturna ponuda – posebice otočića Košljuna – čine Punat vrlo posjećenim turističkim središtem.

Punat i Stara Baška poznati su po lijepim plažama koje se nalaze u neposrednoj blizini mjesta ili do kojih se može doći samo brodicama. Punat ima svoju gradsku plažu unutar Puntarske drage pogodnu za djecu i osobe starije životne dobi s prilazima u more i plitkom vodom te zaštitnim barijerama za kupače. Već na izlazu iz drage i na kraju mjesta nailazimo na šljunkovite plaže koje su znamen našeg otoka. Plaže su brojne i na njima će kupač uvijek pronaći svoje mjesto, a svoje slobodno vrijeme moći će ispuniti sportskim sadržajima koji mu se na plaži nude (vodeni sportovi, odbojka… ).